Så hittar du billiga flygbiljetter - 8 enkla tips

Hur hittar du egentligen den billigaste flygbiljetten på nätet? Finns det en ultimat tidpunkt då biljetterna är som billigast och måste du rensa dina cookies på datorn? Lugn, det behöver inte vara så krångligt. Följ bara våra 8 enkla tips nedan.

1. Boka dina flygbiljetter vid rätt tidpunkt

Du har säkert hört att det finns en magisk tidpunkt för när det är som bäst att boka sina flygbiljetter, varken för tidigt eller för sent. Men hur ska du veta när det är? Ett generellt tips är att vara ute i god tid. Biljettpriserna tenderar att höjas ju närmare avresa du kommer eftersom flygbolagen tillämpar en typ av prisstege baserat på biljetternas tillgänglighet. De första biljetterna säljs till ett lägre pris, därefter höjs priset beroende på hur många flygbiljetter som finns kvar. Vid populära restider där många flyger och efterfrågan är som störst, till exempel vid högtider och skollov gäller det att boka så tidig som möjligt. Flygbolagen brukar även ha olika kampanjer igång där de säljer ut biljetter till ett lägre pris, så har du tur och håller ögonen öppna kan du lyckas pricka in en kampanj just när du ska boka dina flygbiljetter.

2. Flyg inte när alla andra gör det

Du kan spara mycket pengar och hitta billiga flygbiljetter genom att inte flyga just när alla andra gör det. Det är ofta dyrare att flyga under högsäsong, helgdagar och skollov. Om du kan, undvik att göra en weekendresa på en fredag till en söndag eftersom många vill resa då. Ett tips är istället att flyga ut lördag och hem på en måndag. Generellt är det billigare att flyga en vardag jämfört med på helgen. Ibland kan en sådan liten sak som flygtider påverka priset. Kanske du kan tänka dig att flyga på lite mer obekväma tider för att få ner biljettpriset.

Kvinna går med resväska genom flygplatsen

3. Var flexibel med dina resedatum

I samma tema som punkten ovan är ett annat bra tips för att hitta billiga flygbiljetter att vara flexibel med resedatum eftersom priserna kan variera mycket beroende på när du åker. För att enkelt kunna söka på flera resedatum samtidigt, är ett tips att använda vår flexsök-funktion. Du slipper då söka på alla datumkombinationer manuellt, vi gör det åt dig och du får en tydlig överblick när det är som billigast att flyga och med vilka flygbolag.

4. Flyg från eller till en närliggande flygplats

Ett annat bra tips för att hitta billiga flygbiljetter som inte så många vet om, är att undersöka om det finns en mindre närliggande flygplats dit du ska resa. En mindre flygplats innebär ofta mindre kostnader för flygbolagen vilket också speglas i biljettpriserna. Hit flyger också lågprisbolagen, då de vanligen inte landar på de största flygplatserna. Visst, det kanske medför lite längre transfer för dig in till city, men kan i många fall vara värt det lägre biljettpriset. Samma sak gäller när du ska flyga ut från en stad.

5. Ta en omväg med alternativ flygrutt

Förutom att vara flexibel med tidpunkt och flygplats, kan det i många fall vara värt att titta på alternativa flygrutter som inkluderar mellanlandning. Ibland kan det skilja tusenlappar på en flygbiljett som har en mellanlandning i jämförelse med ett direktflyg. Här är det du som avgör om den extra restiden en mellanlandning innebär är värd det lägre priset. Kanske kan en mellanlandning på 10 timmar rentav erbjuda dig möjligheten att utforska ytterligare en ny stad?

Man sitter och väntar på sitt flyg på flygplatsen

6. Använd en prisjämförelsesajt

Om du vill hitta billiga flygbiljetter är det väl värt att använda sig av en prisjämförelsesajt som Aviondo. Fördelarna är många, men den största fördelen är att du spar pengar. Biljettpriset hos resebyråerna och flygbolagen varierar ständigt, den aktör som erbjöd billigast biljetter förra gången du reste behöver inte göra det denna gång. Genom att använda en prisjämförelsesajt och jämföra priset hos alla resebyråer och flygbolag får du alltid det bästa priset marknaden erbjuder just nu. Dessutom är konkurrensen för resebyråerna så stor på en flygjämförelsesajt, att de ofta väljer att sänka priserna för att ha en chans att vinna kunder. Du spar även massor med tid genom att boka via en prisjämförelsesajt då du med endast en sökning får upp samtliga biljetter på marknaden från alla aktörer, istället för att gå in manuellt på respektive flygbolag och resebyrås hemsida.

7. Välj enkelresa med olika flygbolag

Ibland kan två enkelresor med olika flygbolag vara billigare än en tur- och returbiljett med samma flygbolag. Var därför flexibel när du söker efter flygbiljetter. Genom att använda en prisjämförelsesajt kan du på ett enkelt och snabbt sätt få en överblick på priserna hos de olika flygbolagen, resebyråerna och för de olika biljettyperna.

8. Fundera på ett alternativt resmål

Ibland är det helt enkelt så att ett resmål är så populärt att priset på flygbiljetter är högt, hur flexibel du än är med din bokning. Det kan då vara värt att fundera på om du ska välja ett annat resmål som inte ligger högst upp på allas lista över platser att besöka. Som med så mycket annat går det även trender i resmål att besöka. Ett tips är att istället titta på ett resmål som kanske ännu inte blivit lika exploaterad för turism och således är billigare att flyga till och troligtvis kommer ge dig en mer genuin reseupplevelse.

Publicerad 13 nov. 2020
  • flyg
  • prisjämförelse
  • flygbiljett
  • tips
  • flygbolag